Pikáns gombaragu tésztával

Lilalicsi      

november 3, 2017

  • Előkészítési idő: 10 perc
  • Főzési/sütési idő: 30 perc

Hozzávalók

50 dkg csiperkegomba

20 dkg prágai sonka

2 evőkanál vaj

1 evőkanál liszt

4 dl tej

20 dkg reszelt sajt

só, bors,

5 szál kakukkfű

250 g orsótészta

Elkészítés

1A tésztát főzzük meg.

2A felszeletelt gombát, kevés olajon pároljuk meg, adjuk hozzá a kockára vágott sonkát, és kakukkfüvet. Sózzuk, szórjuk meg borssal, így rotyogtassuk tovább nagyjából öt percig.

3Közben a két evőkanál vajat megolvasztjuk, ehhez hozzáadjuk a lisztet, így pirítjuk pár percig.

4A tejet fokozatosan adagoljuk a mártáshoz, majd adjuk hozzá a reszelt sajt felét. Alacsony lángon, folyamatosan kevergetve főzzük tovább két, három perc erejéig.

5A kifőzött tésztát, tegyük jénai tálba, majd keverjük össze, a gombát a sajt mártással.

6Öntsük a gombaragut a tésztára, és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe.

7Tíz perc múlva szórjuk meg a maradék reszelt sajttal, és süssük pirosra.

00:00

0 Értékelés

Az összes mező és az értékelés kitöltése kötelező hozzászólás közzétételéhez.