Pita tészta

Lilalicsi      

október 20, 2017

  • Előkészítési idő: 20 perc
  • Főzési/sütési idő: 5 perc

Hozzávalók

50 dkg liszt

3 dl víz

1 csomag szárított élesztő

2 evőkanál cukor

1 teáskanál só

ízlés szerint 2 evőkanál olíva olaj

Elkészítés

1Egy deciliter kéz meleg vízben futtassuk fel az élesztőt. Addig a többi hozzávalót keverjük össze, majd adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt is.

2Dagasszuk addig, amíg hólyagok keletkeznek a tésztán. Puha és kissé ragacsos lesz az elkészült tészta.

3Ezután tiszta konyharuhával takarjuk le, és kelesszük meleg helyen egy órán keresztül.

4Borítsuk a megkelt tésztát lisztezett felületre, vágjuk fel 12 egyenlő cipócskára, és pihentessük még 10 percet.

5Következő lépésnél formázzuk meg a cipókat, a tészta oldalát csipkedjük, tűrjük be alulra, majd konyharuhával letakarjuk, és fél órán keresztül ismét kelesztjük.

6Közben a sütőt melegítsük elő 230 fokra!

7A pihentetett tésztát a kezeink között forgatva, alakítsuk 10-13 cm-es kör alakú formára vagy nyújtófával nyújtsuk a kívánt méretre.

8Tegyünk a sütőbe egy tepsit, erre dobjuk az elkészült tésztát és süssük 3-5 percen keresztül, majd fordítsuk meg és süssük még 2 percig.

9Szedjük az elkészült pitákat konyharuhával bélelt tálba.

Van, aki sütőrácsra teszi, más serpenyőben süti, én tepsit tettem a sütőbe, erre dobtam a formára alakított tésztát. Nagyon vékonyra ne nyújtsuk, mert tapas falatkák lesznek belőle. Habár az sem rossz, ha van mellé egy kupica is.

00:00

0 Értékelés

Az összes mező és az értékelés kitöltése kötelező hozzászólás közzétételéhez.