Rakott karfiol Fruzsy módra

Lilalicsi      

szeptember 19, 2017

  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Főzési/sütési idő: 30 perc

Hozzávalók

1 nagyobb fej karfiol

20 dkg sütnivaló kolbász

1 dl paradicsom szósz

5 dl tejföl

2 db tojás

3 evőkanál olaj

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

8 dkg rizs

15 dkg reszelt sajt

Elkészítés

1A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben megpároljuk.

2A kockára vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, majd rátesszük a bőréből kivett, sütnivaló kolbász húsát. Öntsük hozzá a paradicsom szószt, tegyük bele a tört fokhagymát, és folyamatos keverés közben süssük meg.

3Közben a rizst, pici olajon pirítsuk meg, majd öntsük fel 2 dl vízzel és főzzük puhára.

4Az elkészült karfiolt szűrjük le, várjuk meg, míg hűl egy kicsit, majd a felét rendezzük egy jénai tál aljára.

5A karfiolra terítsük, a megfőtt rizst, majd a húsos ragut, végül a maradék karfiolt is helyezzük a tetejére.

6A tejfölbe belekeverjük a tojást, ízlés szerint sót. Ezt a mártást terítsük el a tál tetején, végül szórjuk meg a reszelt sajttal.

7Nagyjából 20-30 perc alatt 180 fokon süssük aranybarnára.

00:00

0 Értékelés

Az összes mező és az értékelés kitöltése kötelező hozzászólás közzétételéhez.