Rakott krumpli

Lilalicsi      

szeptember 19, 2017

  • Előkészítési idő: 10 perc
  • Főzési/sütési idő: 45 perc

Hozzávalók

1-1,5 kg krumpli

6 db tojás

1 szál jó minőségű füstölt kolbász

5 dl tejföl

só ízlés szerint

reszelt sajt ízlés szerint

Elkészítés

1A tojásokat hideg, sós vízben, tegyük fel főzni. Közben hámozzuk és mossuk meg a burgonyát, illetve szeleteljük fel a kolbászt.

2Egy nagyobb jénai tál aljára terítjük, a vékonyra szeletelt, nyers krumplit. Fontos, hogy egyforma vastagságúra, próbáljuk szeletelni.

3Következő réteg a szeletelt kemény tojás, erre kerül, a karikára vágott kolbász, amit a tejföl felével locsoljunk meg.

4Ezt egy újabb réteget krumpli, tojás, kolbász követi.

5Simítsuk a tetejére a maradék tejfölt is, rétegenként sózzuk meg.

6Letakarva, előmelegített sütőben, 180 fokon, nagyjából 45 perc alatt készül el.

7A sütés vége előtt, megszórjuk a reszelt sajttal, vissza toljuk és pirosra sütjük.

00:00

0 Értékelés

Az összes mező és az értékelés kitöltése kötelező hozzászólás közzétételéhez.