Ribizlis muffin

Lilalicsi      

szeptember 21, 2017

  • Előkészítési idő: 10 perc
  • Főzési/sütési idő: 20 perc

Hozzávalók

25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt

15 dkg eritrit

1 tojás

2,5 dl tej

1 dl olaj

1 csomag sütőpor

1 citrom reszelt héja

30 dkg ribizli

Elkészítés

1Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

2A ribizlit mossuk meg, villa segítségével húzzuk le a szemeket, és tegyük félre.

3Keverjük össze a lisztet, cukrot és a sütőport. Adjuk hozzá a tejet, tojást, olajat és a citrom reszelt héját.

4Csomómentesre dolgozzuk ki a masszát, majd ¾ részig, töltsük meg a tésztával, a muffin formákat. Ebből az adagból 24 db-ot tudunk megtölteni.

5A kimért tésztába szórjuk a ribizli szemeket, nem kell lisztbe forgatni, nem fog lesüllyedni a gyümölcs.

6Tegyük forró sütőbe, 20-25 perc alatt megsül, de ellenőrizzük tűpróbával.

7A kihűlt süteményekről vegyük le a papírokat és porcukorral vegyített vaníliás cukorral megszórva tálaljuk.

00:00

0 Értékelés

Az összes mező és az értékelés kitöltése kötelező hozzászólás közzétételéhez.