Rizses hús

Lilalicsi      

október 20, 2017

  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Főzési/sütési idő: 30 perc

Hozzávalók

50 dkg sertés comb vagy lapocka

3 evőkanál olaj

1 nagy fej vöröshagyma

1 paradicsom

1 paprika

1 teáskanál fűszerpaprika

só, bors, majoránna

25 dkg rizs

Elkészítés

1A húst megmossuk, kockákra vágjuk.

2A hagymát apróra szeleteljük, a paprikát és paradicsomot tetszés szerint félbe vagy kockákra vagdaljuk.

3Kevés olajon megpirítjuk a hagymát, majd rátesszük a húst, és fehéredésig pirítjuk. Félrehúzzuk, megszórjuk a fűszerpaprikával, sózzuk és szórjuk meg borssal.

4Pici vízzel felöntve hozzá adjuk a paradicsomot, paprikát és félig puhára pároljuk. Ha közben zsírjára pirul, pici vízzel pótoljuk.

5Amint a hús megpuhult, tegyük bele a rizst, majoránnát, öntsük fel vízzel, hogy éppen csak ellepje és pároljuk készre. Amikor kevés lé van alatta, a tűzről húzzuk le, hagyjuk még állni nagyjából 15 percig, ez idő alatt a rizs felszívja magát a megmaradt lével.

00:00

0 Értékelés

Az összes mező és az értékelés kitöltése kötelező hozzászólás közzétételéhez.