Rizsfánk

Lilalicsi      

október 9, 2017

  • Előkészítési idő: 20 perc
  • Főzési/sütési idő: 20 perc

Hozzávalók

150 gramm rizs

150 gramm liszt

150 ml tej

50 gramm cukor

1 citrom reszelt héja

1/2 narancs reszelt héja

1 csomag sütőpor

csipetnyi só

olaj a sütéshez

Elkészítés

1Tegyük fel a tejet és a rizst. Amint a tej forrni kezd, csökkentsük a hőt, és kis lángon, nagyjából 20 perc alatt, főzzük puhára. Ha szükséges, adjunk hozzá forró vizet, arra ügyelve, hogy kemény masszát kapjunk.

2Amint a rizs megfőtt, adjuk hozzá a cukrot, a reszelt citrom és narancs héját, majd tegyük félre és hűtsük le a masszát.

3A kihűlt édességhez szórjuk a lisztet és a sütőport, alaposan keverjük össze, takarjuk le fóliával és hagyjuk állni két órán keresztül.

4Nedves kézzel formázzunk 5-6 cm hosszú hengert, amit forró olajban, süssünk arany barnára.

5A megsült rudacskákat tegyük konyhai papírtörlőre, hogy az olajat felszívja, majd forgassuk fahéjjal elkevert cukorba.

00:00

0 Értékelés

Az összes mező és az értékelés kitöltése kötelező hozzászólás közzétételéhez.