Rusztikus diplomata torta

Lilalicsi      

szeptember 15, 2017

  • Előkészítési idő: 40 perc
  • Főzési/sütési idő: 30 perc

Hozzávalók

1 csomag leveles tészta

Piskóta:

4 db tojás

4 evőkanál liszt

4 evőkanál porcukor

Krém:

fél liter tej

4 darab tojás sárgája

120 gramm porcukor

40 gramm liszt

1 csomag vaníliás cukor

3 dl tejszín

Szirup:

50 ml víz

50 gramm barna cukor

25 ml gyümölcslikőr

Elkészítés

1Ahhoz, hogy elkészítsük a rusztikus diplomata tortát, első lépésként melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

2A leveles tésztát nyújtsuk ki és vágjunk ki belőle, 2 darab 25 cm átmérőjű kört. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, egy villa segítségével, szurkáljuk meg a tésztát és süssük 20-25 percig.

3A piskóta elkészítéséhez a tojásokat válasszuk szét. A sárgáját négy evőkanál porcukorral, keverjük habosra.

4A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd forgassuk bele a tojássárgáját. Adjuk hozzá, a négy kanál átszitált lisztet, óvatosan forgatva dolgozzuk össze.

5Öntsük a masszát, egy 22 centiméteres, kivajazott kapcsos tortaformába, és 180 fokon, 20-25 perc alatt süssük meg.

6Az elkészült piskótát borítsuk rácsra és hagyjuk kihűlni.

7A krém elkészítéséhez, forraljuk fel a tejet. A négy tojássárgáját 120 gramm porcukorral, keverjük habosra, adjuk hozzá a 40 gramm átszitált lisztet, a vaníliás cukrot, majd keverjük csomómentesre.

8A tejet húzzuk le a tűzhelyről és folyamatos keverés mellett, öntsük hozzá a tojásos masszát. Tegyük vissza a tűzhelyre és folyamatosan keverve, főzzünk sűrű krémet. A tejet előmelegítettük, így szinte azonnal sűrűsödik, ezért nagyjából öt perc alatt elkészül a krém. Tegyük félre és hagyjuk kihűlni.

9A hideg tejszínt verjük kemény habbá, egy spatula segítségével keverjük össze a kihűlt krémmel.

10A sziruphoz, mérjük ki a vizet, tegyük bele a barna cukrot, a gyümölcslikőrt és addig kevergessük, amíg a cukor felolvad.

11Helyezzük a leveles tésztát torta tálra, itassuk át a likőrös sziruppal, majd terítsük rá a sárga krém harmadát.

12Tegyük rá a piskóta lapot, kenjünk rá krémet, majd fedjük be a második leveles tészta lappal, amit szintén locsoljunk meg a sziruppal.

13A maradék krémmel vonjuk be az összeállított tortát és keserű csokoládé reszelékkel díszítsük a tetejét.

00:00

0 Értékelés

Az összes mező és az értékelés kitöltése kötelező hozzászólás közzétételéhez.