Sajtos pogácsa

Lilalicsi      

október 11, 2017

  • Előkészítési idő: 20 perc
  • Főzési/sütési idő: 15 perc
  • Adag: 3 tálca

Hozzávalók

500 gramm liszt

250 gramm margarin

2 db tojás

2 dl tejföl

1/2 dl kéz meleg tej

3 dkg élesztő

csipetnyi cukor

20 dkg reszelt sajt, ízlés szerint

1 kávéskanál só

1 tojás, a kenéshez

Elkészítés

1Csipetnyi cukor hozzáadásával, a langyos tejben futtassuk meg az élesztőt.

2Közben az átszitált lisztet, a puha margarint, a két tojást, tejfölt, sót és a felfuttatott élesztőt alaposan összedolgozzuk.

3Fóliával letakarjuk és legalább 2 órára, de legjobb, ha egy éjszakára, a hűtőbe tesszük.

4A sajtból tegyünk félre annyit, amennyivel a tetejét megszórjuk.

5Másnap, lisztezett felületre borítjuk, kinyújtjuk és megszórjuk a reszelt sajt felével. Félbehajtjuk, ismét kinyújtjuk és megszórjuk a maradék reszelt sajttal.

6Megint félbe hajtjuk, kinyújtjuk, és tetszőleges méretűre szaggatjuk.

7Papírral bélelt tepsire fektetjük, a tetejét megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a félretett reszelt sajttal és szezámmaggal.

8Egy óra kelesztés után, 190 fokra előmelegített sütőben, nagyjából 15 perc alatt szép pirosra sütjük.

00:00

0 Értékelés

Az összes mező és az értékelés kitöltése kötelező hozzászólás közzétételéhez.