Sárgabarack dzsem

Lilalicsi      

szeptember 30, 2017

  • Előkészítési idő: 20 perc
  • Főzési/sütési idő: 2 óra

Hozzávalók

2 kg gyümölcshús

20 dkg cukor

néhány teáskanál barackpálinka

Elkészítés

1A sárgabarack dzsem elkészítéséhez, a barackot váltott vízben, többször mossuk meg, magozzuk ki, a hibás részt távolítsuk el.

2Egy nagyobb műanyag tálba tegyük a félbe vagy negyedre szelt barackot. Szórjuk rá a cukrot és tegyük a hűtőbe egy éjszakára.

3Másnap, még a főzés előtt gondoskodjunk az üvegek sterilitásáról, illetve készítsük elő a takarót, konyharuhát a dunsztoláshoz, és a befőző fóliát az üvegek lezárásához.

4Az előkészített barackot, tiszta kézzel, nyomkodjuk össze, és közepes fokozaton kezdjük el főzni.

5Forraljuk fel, majd kisebb fokozaton néha, néha megkeverve addig főzzük, amíg a hab és a leve elpárolog. Ez nagyjából két óra alatt lezajlik.

6Az elkészült sárgabarackdzsemet, minél előbb tegyük az üvegekbe, a tetejére öntsünk egy teáskanál pálinkát, simítsuk rá a befőző fóliát, szorosan tekerjük rá a kupakot.

7Tegyük az üvegeket takaró közé, azaz száraz dunsztba és hagyjuk kihűlni. Másnap címkézzük fel az üvegeket, és tegyük a kamra polcra.

Az illatos és zamatos sárgabarackból a legtöbb háztartásban lekvár vagy dzsem készül. A zamatos, lédús barackhoz, nagyon kevés cukor kell, hámozni nem szükséges, hiszen a héja nem vastag.

00:00

2 Értékelés

Lilalicsi

szeptember 30, 2017

Van még vagy postázzak? Köszönöm 🙂

hodben

szeptember 30, 2017

Ennél nincs jobb! <3

Az összes mező és az értékelés kitöltése kötelező hozzászólás közzétételéhez.