Sárgabarackos gombóc

Lilalicsi      

szeptember 19, 2017

  • Előkészítési idő: 10 perc
  • Főzési/sütési idő: 15 perc
  • Adag: 12 darab

Hozzávalók

25 dkg túró

16 dkg liszt

6 dkg Rama

1 tojás

1 tojássárgája

1 citrom héja

1 csipet só

3 cl rum vagy pici aroma

10-12 szem sárgabarack

Elkészítés

1A túrót áttörjük, majd az olvasztott Ramával, tojással és a tojássárgával összekeverjük, ezután belekeverjük a reszelt citromhéjat, rumot, egy csipetnyi sót és a lisztet.

2Közepes keménységű tésztát gyúrunk, majd 1 órán át a hűtőben pihentetjük.

3Közben a zsemlemorzsát megpirítjuk. Az sárgabarackot megtisztítjuk és megmossuk.

4A tésztából tenyérnyi pogácsákat formázunk, 1-1 barack szemet teszünk rájuk, majd gombócokat formázunk belőlük.

5Enyhén gyöngyöző, sós vízben nagyjából 15 percig főzzük.

6Kivesszük, és az előkészített pirított zsemlemorzsába forgatjuk.

7Tálalásnál vaníliás cukorral elkevert porcukorral kínáljuk.

00:00

0 Értékelés

Az összes mező és az értékelés kitöltése kötelező hozzászólás közzétételéhez.