Sárréti csirkemell Licsi módra

Lilalicsi      

november 22, 2017

  • Előkészítési idő: 20 perc
  • Főzési/sütési idő: 15 perc

Hozzávalók

70 dkg csirkemell

1/2 dl olívaolaj

2 evőkanál mustár

1 evőkanál Worcestershire szósz

2 gerezd fokhagyma

1/2 mokkáskanál Dzsedi tej chili szósz

só ízlés szerint

50 ml rose bor

borsra nem lesz szükség

Barackos mártás

3 db őszibarack

1 késhegynyi fahéj

1 db csillagánizs

50 ml rose bor

5 dkg vaj

Elkészítés

1A húst mossuk meg, szeleteljük tenyérnyi darabokra, majd sózzuk meg.

2Tegyük félre, addig keverjük össze az olívaolajat, a mustárt, worcestershire szószt, és a zúzott fokhagymát, majd adjuk hozzá a chili szószt.

3Az előkészített csirkemell, mindkét oldalát, bőségesen ecseteljük be a mártással és tegyük a hűtőbe egy órára.

4Közben a barackokat mossuk meg, a héját húzzuk le és vágjuk kockára.

5Egy serpenyőben forrósítsuk fel a vajat és pirítsuk át a barack kockákat.

6Adjuk hozzá a bort, a csillagánizst és a késhegynyi fahéjt. Így rotyogtassuk alacsony hőfokon, amíg a rose elpárolog.

7Egy másik serpenyőt is forrósítsunk fel, majd a hússzeleteket erős tűzőn pirítsuk meg. Amint kapott egy kis kérget, öntsük fel a borral és fedő alatt, pároljuk puhára.

8Köretként adjunk mellé rizst, amit sajttal szórjunk meg.

00:00

0 Értékelés

Az összes mező és az értékelés kitöltése kötelező hozzászólás közzétételéhez.