Sertésragu bakonyi módra

Piroska      

november 1, 2017

  • Előkészítési idő: 20 perc
  • Főzési/sütési idő: 35 perc

Hozzávalók

80 dkg sertés comb

50 dkg gomba (javasolt a vargánya, vagy egyéb más erdei gomba, ízlés szerint)

15 dkg füstölt szalonna

2 nagy fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

1 paradicsom

1 paprika

5 evőkanál zsiradék

1 teáskanál fűszerpaprika

1 mokkáskanál mustár

ízlés szerint só, bors

1 teáskanál liszt

1 csokor petrezselyem aprítva

3 dl víz vagy alaplé

1,5 dl tejföl

Elkészítés

1Szeleteljük a húst és a gombát vékony csíkokra, a vöröshagymát, és a szalonnát kockákra.

2Egy nagyobb edényben zsírjára fonnyasztjuk a szalonnát, majd hozzá adjuk a vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Ezután tegyük bele a húst, és pároljuk addig, amíg kifehéredik.

3Húzzuk félre, majd adjuk hozzá a fűszerpaprikát, a szeletelt paradicsomot, paprikát, tört fokhagymát, fűszereket, sózzuk és szórjuk meg borssal, és keverjük össze alaposan.

4A tűzre visszatéve, öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje és főzzük fedővel letakarva 20 percen keresztül. Ezután adjuk hozzá a gombát és főzzük puhára.

5Közben a tejfölt keverjük simára a liszttel, öntsük a húshoz, tegyük bele az aprított petrezselymet és forraljuk pár perc erejéig.

6Amíg a hús készül, addig elkészíthetjük a köretet, ami ízlés szerint lehet tészta, rizs vagy galuska.

00:00

0 Értékelés

Az összes mező és az értékelés kitöltése kötelező hozzászólás közzétételéhez.