Sós aprósütemény
Sós aprósütemény

Sós aprósütemény

hodben      

szeptember 26, 2017

  • Előkészítési idő: 35 perc
  • Főzési/sütési idő: 15 perc

Hozzávalók

300 g liszt

180 g vaj

2-3 db tojás sárgája

50 g tejföl

10 g só

2 g élesztő (csipet)

Elkészítés

1Először a tejfölben jól elkeverjük a tojássárgáját, és a sót. Majd pedig, az összes hozzávalót kézzel összegyúrjuk. Arra viszont figyeljünk, hogy minél kevesebb mozdulattal dolgozzunk, mert különben a zsiradék, a kezünk melegétől kiolvadhat. Célszerű, formázás előtt kb. fél órát, a hűtőben pihentetni.

2Az összegyúrt, kihűlt tésztát, nagyjából egy ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, és a tetejét egész tojással szépen megkenjük.

3Megszórjuk szezámmaggal, mákkal, sajttal, lenmaggal.

4Felvágjuk, vagy formákat szurkálunk, és 230 C-fokra előmelegített sütőben, 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

00:00

1 Értékelés

Lilalicsi

szeptember 26, 2017

Már ránézni is jó 🙂 Ki fogom próbálni.

Az összes mező és az értékelés kitöltése kötelező hozzászólás közzétételéhez.