Szaftos karaj zöldborsóval

Lilalicsi      

szeptember 19, 2017

  • Előkészítési idő: 10 perc
  • Főzési/sütési idő: 30 perc

Hozzávalók

6 db karaj szelet

20 dkg húsos füstölt szalonna

1 nagy fej vöröshagyma

2 nagyobb sárgarépa

20 dkg zöldborsó

2 gerezd fokhagyma

1,5 dl paradicsom paszta

7 dl alaplé

1 evőkanál mustár

1 babérlevél

1 csokor kakukkfű

1 dl olaj

só, bors

Elkészítés

1A húst mossuk meg, itassuk le a felesleges vizet, majd sózzuk, és borssal szórjuk meg. Tegyük kicsit félre, addig a szalonnát szeleteljük vékony csíkokra, a vöröshagymát és a répát, vágjuk apró kockákra.

2Forrósítsuk fel az olajat, és a hús szeleteket süssük szép aranybarnára, kapjon egy kis kérget.

3 A megpirult húst szedjük ki egy tálba, a fennmaradt zsiradékon pirítsuk meg a szalonna csíkokat, majd a kockázott vöröshagymát.

4Öntsük fel a paradicsomszósszal és tegyük vissza a hús szeleteket. Adjuk hozzá a mustárt, babérlevelet, kakukkfüvet, sárgarépát, zúzott fokhagymát és az alaplevet.

5Lefedve hagyjuk rotyogni, nagyjából 20 percen keresztül.

6Eközben szépen besűrűsödik az étel, így utolsó lépésként a zöldborsót is adjuk hozzá, ha szükséges öntsük fel pici vízzel és rotyogtassuk még 10-15 percen keresztül.

7Tálalásnál díszíthetjük apróra vágott petrezselyemmel. Köretként rizst vagy tésztát kínálhatunk mellé.

00:00

0 Értékelés

Az összes mező és az értékelés kitöltése kötelező hozzászólás közzétételéhez.