Székelykáposzta

Lilalicsi      

november 15, 2017

  • Előkészítési idő: 20 perc
  • Főzési/sütési idő: 1 óra 20 perc

Hozzávalók

70 dkg sertés lapocka

20 dkg füstölt szalonna

1 kg savanyú káposzta

1 nagy fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

1 darab paradicsom

1 db paprika

2 babérlevél

ízlés szerint őrölt kömény

ízlés szerint só, bors

1 teáskanál csípős paprika krém

3 evőkanál zsiradék

8 dkg rizs

0,3 dl víz

Elkészítés

1A kockára vágott húsos szalonnát zsírjára sütjük.

2Tegyük hozzá a kis kockára aprított vöröshagymát és pároljuk üvegesre, majd adjuk hozzá a kockázott sertéshúst és pirítsuk fehéredésig.

3Húzzuk le a tűzről, hintsük meg fűszerpaprikával, sózzuk, szórjuk meg borssal, tegyük bele a szeletelt paprikát, paradicsomot, öntsük hozzá a vizet, és fedő alatt pároljuk félig puhára.

4Közben a káposztát váltott vízben átmossuk, és a pörkölt alaphoz adagoljuk, őrölt köménnyel megszórjuk, bele tesszük a babérlevelet, fokhagymát, paprika krémet és alacsony lángon, fedő alatt nagyjából 45-50 percen keresztül pároljuk.

5Ha káposzta megpuhult, beleszórjuk a rizst, és további 15-20 percet pároljuk.

6Friss kenyér és tejföl kíséretében tálaljuk.

00:00

Tápanyagadatok

Mennyiség100 gramm
Összes zsírtartalom6,1g
Teljes karbohidrát1,7g
Étkezési rost4,3g

0 Értékelés

Az összes mező és az értékelés kitöltése kötelező hozzászólás közzétételéhez.