Szentgyörgyi palacsinta

Lilalicsi      

szeptember 15, 2017

  • Előkészítési idő: 30 perc
  • Főzési/sütési idő: 10 perc

Hozzávalók

16 db palacsinta

5 db tojás

12 dkg porcukor

15 dkg vaj

15 dkg darált mandula

2 marék mazsola, rumba áztatva

2 dl tejszín

2 dl tej

1 citrom reszelt héja

2 csomag vaníliás cukor

2 evőkanál baracklekvár

10 dkg porcukor

Elkészítés

1A palacsintákat kisütés után, hármasával összefogva, feltekerem, és 3 centis darabokra vagdosom, a végeit félreteszem.

2Egy kivajazott jénai tálba állítom a palacsinta karikákat, lazán egymás mellé, de a tál alját töltsék ki.

3A tojássárgáját habosra keverem a porcukorral, és a vaníliás cukorral. Hozzáadom a tejszínt, tejet, lágy vajat, mandulát, és a mazsolát. Összekeverem a hozzávalókat, végül a palacsinta végeket is bele keverem.

4A mártást elosztom a palacsinták tetején és 180 fokon addig sütöm, míg kicsit megköt a massza.

5Közben a tojásfehérjét felverem, teszek bele egy csomag vaníliás cukrot, 10 dkg porcukrot és a baracklekvárt. Rásimítom a palacsinta tetejére és visszatolom a sütőbe, nagyjából 5 perc alatt pirosra sütöm a tetejét is.

6A szentgyörgyi palacsinta, frissen, melegen tálalva, nagyszerű fogás.

00:00

0 Értékelés

Az összes mező és az értékelés kitöltése kötelező hozzászólás közzétételéhez.