Szicíliai pizza tészta

Lilalicsi      

október 26, 2017

  • Előkészítési idő: 20 perc
  • Főzési/sütési idő: 15 perc

Hozzávalók

800 gramm liszt

200 gramm búzadara

500 ml víz

100 gramm disznózsír

10 gramm élesztő

20 gramm só

10 gramm cukor

Elkészítés

1Öntsük tálba a kéz meleg vizet, oldjuk fel benne az élesztőt, kevés cukor hozzáadásával.

2Keverjük össze a lisztet és a búzadarát, majd gyúrjuk össze a megfuttatott élesztővel. Amint kezd összeállni a tészta, adjuk hozzá a disznózsírt is, és gyúrjuk amíg teljesen felszívódik, végül dolgozzuk bele a sót is.

3Borítsuk lisztezett deszkára, és gyúrjuk körülbelül 10 percen keresztül, majd tegyük műanyag tálba, szórjuk meg liszttel, takarjuk le tiszta konyharuhával, tegyük meleg helyre és hagyjuk kelni 3 órán keresztül.

4Természetesen az egész művelet, robotgép, dagasztó programjával is készülhet.

5Amint megemelkedett a tésztánk, borítsuk deszkára, osszuk 4 részre. Szórjuk meg egy kis liszttel, újra fedjük le egy ruhával, és hagyjuk emelkedni további 2 órán keresztül. Az idő leteltével a tészta már készen áll a sütésre.

6Tetszőleges feltéttel megszórva süssük 220 fokon nagyjából 15-20 percig.

Ez a mennyiségű tészta, 4 gáztepsi méretű pizzára elegendő, amennyiben soknak bizonyul a mennyiség, hűtőben tárolhatjuk a következő felhasználásig.

00:00

0 Értékelés

Az összes mező és az értékelés kitöltése kötelező hozzászólás közzétételéhez.