Tejszínes gomba ragu

Lilalicsi      

november 23, 2017

  • Előkészítési idő: 10 perc
  • Főzési/sütési idő: 20 perc

Hozzávalók

50 dkg gomba

1 nagyobb fej vöröshagyma

10 dkg sonka

10 dkg húsos füstölt szalonna

0,5 l tejszín

pici olaj

2 evőkanál liszt

só, bors,

csokor petrezselyem aprítva

Elkészítés

1A gombát folyó víz alatt mossuk meg, majd papírtörlőre téve szárítsuk meg.

2Szeleteljük fel nagyobb darabokra. A sonkát és a szalonnát vágjuk csíkokra.

3Kevés olajat forrósítsunk fel, dobjuk rá a szalonnát és pirítsuk zsírjára.

4Az elkészült szalonnára tegyük a kockára vágott vöröshagymát, dinszteljük meg, majd tegyük hozzá a sonkát és a gomba darabokat.

5Fedő nélkül pároljuk meg, majd szórjuk rá a lisztet, és kicsit pirítsuk össze az alapanyagokat.

6Fokozatosan öntsük hozzá a tejszínt, sózzuk és szórjuk meg borssal.

7Utolsó lépésként, adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet. Széles metélt vagy rizs illik hozzá.

00:00

0 Értékelés

Az összes mező és az értékelés kitöltése kötelező hozzászólás közzétételéhez.