Tökfőzelék

Lilalicsi      

szeptember 19, 2017

  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Főzési/sütési idő: 20 perc

Hozzávalók

1 nagy tök

1 fej vöröshagyma

2 dl tej

1 evőkanál liszt

2 evőkanál tejföl

2 evőkanál ecet

só, kevés cukor

1 csokor kapor

Elkészítés

1A tököt meghámozom, belsejéből a magot kikaparom és legyalulom.

2A vöröshagymát csíkokra vágom és kevés olajon, üvegesre párolom.

3A megpárolt hagymára teszem a gyalult tököt, párszor jól átforgatom, és fedő alatt, rövid ideig párolom.

4Ahogy kezd összeesni, felöntöm kicsi tejjel, közben elkeverem a tejfölben a lisztet és behabarom a főzeléket.

5Hozzáadom az apróra vágott kaprot, kevés cukrot és az ecetet. Pár percig még rotyogtatom, kóstolás után, ha szükséges még ízesítem.

6Sült oldalast, fasírtot vagy pörköltöt adhatunk mellé, de hidegen fogyasztva is isteni.

00:00

0 Értékelés

Az összes mező és az értékelés kitöltése kötelező hozzászólás közzétételéhez.