Töltött fasírozott

Lilalicsi      

október 12, 2017

  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Főzési/sütési idő: 40 perc

Hozzávalók

1 kg darált hús

1 nagyobb fej vöröshagyma, apróra vágva

1 db szikkadt zsemle, tejben áztatva

2 db tojás

1 gerezd aprított fokhagyma

Ízlés szerint, só bors, fűszerpaprika

Töltelék:

3 szelet prágai sonka

10 dkg gomba

10 dkg reszelt sajt, ízlés szerint

Elkészítés

1Keverjük össze a darált húst, a kinyomkodott zsemlét és az összes hozzávalót. Alaposan gyúrjuk össze és tegyük fél órára a hűtőbe.

2Közben készítsünk elő alufóliát, vékonyan kenjük le olajjal, és két centiméter vastagon, terítsük el a darált húst.

3A húsra fektetjük a sonka szeleteket, majd megszórjuk reszelt sajttal és gombával.

4Tekerjük fel fólia segítségével, és szorosan csomagoljuk be.

5Tepsibe fektetjük, és 180 fokra előmelegített sütőben, nagyjából 40 perc alatt készre sütjük.

6Kicsomagoljuk a fóliából, visszatoljuk a sütőbe és a pecsenyével locsolgatva, szép pirosra sütjük.

Ha nyers gombával készül, akkor előtte, érdemes pici zsiradékon átpirítani a gombát.

00:00

0 Értékelés

Az összes mező és az értékelés kitöltése kötelező hozzászólás közzétételéhez.