Túrófánk

KuktaMester      

április 8, 2019

  • Előkészítési idő: 10 perc
  • Főzési/sütési idő: 15 perc
  • Adag: 4 adag

Hozzávalók

25 dkg túró

25 dkg búzafinomliszt (BL-55)

1 csomag sütőpor

3 db tojás

4 evőkanál cukor

130 gramm tejföl

pici só

1 citrom reszelt héja

kókuszolaj a sütéshez

Elkészítés

1Robotgép táljába tesszük a túrót, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tejfölt, tojásokat. A liszthez kevert sütőport, sót és citrom héjat egy kanál segítségével összevegyítjük és hozzáadagoljuk a túrós masszához.

2Alaposan kidolgoztatjuk a tésztát a géppel. Körülbelül 5 percet pihentetjük, ezalatt felmelegíthetjük a kókuszolajat.

3Két evőkanál segítségével, tetszés szerinti méretű gombócokat formálunk és bő olajban kisütjük. Az aranysárgára sült fánkocskákat szórjuk meg fahéjas cukorral vagy locsoljuk meg mézzel, illetve ízletes lekvár kíséretében is tálalhatjuk.

00:00

0 Értékelés

Az összes mező és az értékelés kitöltése kötelező hozzászólás közzétételéhez.