túrógombóc-02
túrógombóc-02

Túrógombóc

Piroska      

október 27, 2017

  • Előkészítési idő: 20 perc
  • Főzési/sütési idő: 10 perc

Hozzávalók

500 dkg túró

2 db tojás

120 g búzadara

1 csomag vaníliás cukor

ízlés szerint só

Morzsa:

250 g zsemlemorzsa

5 evőkanál olaj

Öntet:

4 dl tejföl

2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

1Alaposan törjük át a túrót, majd a többi hozzávalóval jól dolgozzuk el. Legalább egy órára tegyük be a hűtőbe.

2Közben készítsük el a morzsát, amihez melegítsük fel az olajat, adjuk hozzá a morzsát, és folyamatos keverés mellett pirítsuk meg ízlésünk szerint.

3A tejfölt öntsük tálkába, adjuk hozzá a vaníliás cukrot, és alaposan keverjük el.

4A túrós masszából vizes kézzel gombócokat formálunk, majd forrásban, lévő vízben,megfőzzük. Viszonylag hamar feljön a víz tetejére a gombóc, amit 1-2 perces forralás után, már meg is forgathatunk a morzsában.

5Tálalásnál porcukorral szórjuk meg, és kínáljuk mellé a cukros tejfölt.

00:00

0 Értékelés

Az összes mező és az értékelés kitöltése kötelező hozzászólás közzétételéhez.