Túrós csusza

Lilalicsi      

november 7, 2017

Hozzávalók

250 gramm száraz tészta, széles metélt vagy kocka

250 gramm túró

15 dkg füstölt szalonna

1 doboz tejföl

ízlés szerint só

Elkészítés

1Nagyjából 2 liter vizet tegyünk fel főzni.

2A tésztát lobogó sós vízben főzzük meg, addig vágjuk kockára a szalonnát, és serpenyőben süssük ropogósra.

3Tegyük a leszűrt tésztát egy jénai tálba, morzsoljuk rá a túrót és adjuk hozzá a zsírjára sült szalonna darabokat.

4Keverjük össze, majd tálalásnál kínáljunk mellé tejfölt.

Még ízletesebb, ha sütőben megpirítjuk az összeállított túrós csuszát. Ez esetben, tegyük a jénai tálat 10-15 percre, 180 fokra előmelegített sütőbe.

00:00

0 Értékelés

Az összes mező és az értékelés kitöltése kötelező hozzászólás közzétételéhez.