Túrós palacsinta László tanya módra

szalonna      

március 26, 2018

  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Főzési/sütési idő: 15 perc

Hozzávalók

14-16 db palacsinta

Töltelék:

50 dkg túró

2 evőkanál tejföl

8 dkg porcukor

1 citrom reszelt héja

ízlés szerint mazsola

Öntet:

1 csomag vaníliás pudingpor

1/2 liter tej

2 dl habtejszín

1 csomag vaníliás cukor

3 evőkanál porcukor

Elkészítés

1Első lépésként a tölteléket készítjük el, ehhez a túrót törjük át, majd tegyük bele a többi hozzávalót és alaposan keverjük ki.

2A tejet tegyük fel forrni, közben a pudingport keverjük el három evőkanál cukorral, vaníliás cukorral, majd adjunk hozzá öt evőkanál tejet, és dolgozzuk ki csomómentesre.

3Az elkészült masszát folyamatos keverés közben öntsük a forró tejbe és sűrítsük be. Tegyük félre kissé hűlni, majd keverjük hozzá a tejszínt.

4Hagyományos módon elkészítjük a palacsintákat.

5Túróval gazdagon megtöltjük, majd felsodorjuk kettesével tányérokra fektetjük, és a vanília mártással megöntözzük. Tálalásnál díszítsük gyümölccsel.

Tálalásnál díszítsük gyümölccsel.

00:00

0 Értékelés

Az összes mező és az értékelés kitöltése kötelező hozzászólás közzétételéhez.