1A tésztához a liszteket elkeverjük a sóval, sütőporral, fruktózzal, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot is. Puha állagú tésztát gyúrunk, cipó alakúra formázzuk és kettéosztjuk a tésztát. Egy tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral. Az egyik tésztagombócot a tepsi méretére nyújtjuk és belefektetjük a tepsibe.
2A töltelék elkészítéséhez a túrót összetörjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, tejfölt, fruktózt, és a citrom reszelt héját. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és beleforgatjuk a túrós masszába.
3Az elkészített tölteléket, rásimítjuk a tepsibe fektetett tésztára, majd a másik adag tésztagombócot is kinyújtjuk, és a töltelékre helyezzük.
4Villával megszurkáljuk, lekenjük a joghurttal és 180 fokra előmelegített sütőben, nagyjából 35 perc alatt pirosra sütjük.
5Az elkészült túrós pitét a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd ízlés szerint szeleteljük, és meghintjük fruktózzal.
A honlap a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket használ. A honlapunkon való böngészés folytatásával hozzájárulsz a sütik használatához.ElfogadomNemBővebben...
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.