Túrós pite recept

szalonna      

február 21, 2018

  • Előkészítési idő: 20 perc
  • Főzési/sütési idő: 30 perc
  • Adag: 20 x 30 cm-es tepsi

Hozzávalók

Tészta:

20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt

10 dkg durumliszt

8 dkg fruktóz

10 dkg puha vaj

1 darab tojás

1 csomag sütőpor

1 csapott evőkanál tejföl

Töltelék:

50 dkg túró

8 dkg fruktóz

1 citrom reszelt héja

1 nagyobb evőkanál tejföl

3 darab tojás

10 dkg mazsola (opcionális)

Tetejére:

1 evőkanál joghurt

Elkészítés

1A tésztához a liszteket elkeverjük a sóval, sütőporral, fruktózzal, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot is. Puha állagú tésztát gyúrunk, cipó alakúra formázzuk és kettéosztjuk a tésztát. Egy tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral. Az egyik tésztagombócot a tepsi méretére nyújtjuk és belefektetjük a tepsibe.

2A töltelék elkészítéséhez a túrót összetörjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, tejfölt, fruktózt, és a citrom reszelt héját. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és beleforgatjuk a túrós masszába.

3Az elkészített tölteléket, rásimítjuk a tepsibe fektetett tésztára, majd a másik adag tésztagombócot is kinyújtjuk, és a töltelékre helyezzük.

4Villával megszurkáljuk, lekenjük a joghurttal és 180 fokra előmelegített sütőben, nagyjából 35 perc alatt pirosra sütjük.

5Az elkészült túrós pitét a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd ízlés szerint szeleteljük, és meghintjük fruktózzal.

Tepsi mérete: 20 x 30 cm

00:00

0 Értékelés

Az összes mező és az értékelés kitöltése kötelező hozzászólás közzétételéhez.