Tüzes pecsenye

szalonna      

március 19, 2018

  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Főzési/sütési idő: 30 perc
  • Adag: 4 fő

Elkészítés

1A chilipaprikát hosszában ketté vágjuk, kimagozzuk, megmossuk és apró kockákra vágjuk.

2A fokhagymát letisztítjuk és összezúzzuk, a vöröshagymát lereszeljük. Vegyünk elő egy kisebb tálat, ebben vegyítsünk össze minden hozzávalót.

3A húst mossuk meg, itassuk le a felesleges vizet, szeleteljük vékonyan, sózzuk és szórjuk meg borssal, majd a hússzeletek mindkét oldalát kenjük be az elkészített szósszal, és tegyük hűtőbe legalább egy órára.

4Ezt követően fektessük a hússzeleteket tepsibe, szórjuk mellé a zsálya leveleket, öntsünk alá rosét vagy száraz fehérbort, fedjük be alufóliával, és toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe.

5Nagyjából 30 perc múlva vegyük le a fóliát és süssük pirosra.

Ízlés szerint tálalhatjuk salátával, steak vagy hasábburgonyával.

Forrás: http://lilalicsi.hu/

Hozzávalók

80 dkg sertés karaj

2 chilipaprika

2 gerezd zúzott fokhagyma

1 nagyobb fej vöröshagyma reszelve

1 evőkanál paradicsomszósz

1 evőkanál Worcestershire szósz

2 evőkanál frissen facsart citromlé

4 evőkanál olívaolaj

ízlés szerint só

frissen őrölt bors

zsálya levél

0,5 dl száraz fehérbor

00:00

0 Értékelés