Zeppola

Lilalicsi      

szeptember 21, 2017

  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Főzési/sütési idő: 15 perc

Hozzávalók

300 gramm liszt

100 gramm cukor

75 gramm vaj

2 db tojás

1/2 dl rum

1/2 teáskanál sütőpor

egy citrom reszelt héja

csipetnyi só

Kókuszzsír a sütéshez.

Elkészítés

1A tészta elkészítése roppant egyszerű.

2A hozzávalókat keverjük össze egy villával, majd kézzel gyúrjuk, amíg sima és tömör tésztát kapunk. Ha tészta kész, hagyjuk állni öt percig.

3Borítsuk a tésztát, pici liszttel megszórt deszkára és vágjuk nyolc darabra. Sodorjunk a tésztából 2 centiméter vastag hengereket, majd vágjuk 2 centiméteres darabokra.

4Forrósítsuk fel a kókuszzsírt és a tészta darabokat süssük ki.

5Forgassuk a tésztát sütés közben, hogy minden oldala megpiruljon.

6Amint arany barnára sül, szedjük papírtörlővel bélelt tálba, majd tegyük át üveg tálba, és bőségesen szórjuk meg fahéjas porcukorral.

Az olasz gasztronómiában, minden tartománynak meg vannak a jellegzetes fogásai. Nincs ez másképp a Zeppola készítésénél sem. Helyenként a mi fánkunkhoz hasonló tésztából készül, megint máshol ricotta hozzáadásával is vegyítik, vagy vanília krémmel töltik, és kandírozott gyümölccsel díszítik. Mindenhol megegyezik azonban, hogy Szent József napján az olaszok Zeppolét fogyasztanak.

00:00

0 Értékelés

Az összes mező és az értékelés kitöltése kötelező hozzászólás közzétételéhez.