Zöldbableves tejfölösen

Lilalicsi      

október 26, 2017

  • Előkészítési idő: 20 perc
  • Főzési/sütési idő: 40 perc

Hozzávalók

50 dkg sárga hüvelyű vajbab

4 db sárgarépa

1 db fehérrépa

1 fej vöröshagyma

1 db paprika

1 db paradicsom

1/2 kávéskanál fűszerpaprika

1 kávéskanál liszt

2 evőkanál kacsazsír

só, bors ízlés szerint

3 gerezd fokhagyma

1,5 dl tejföl

kis csokor petrezselyem

2-3 szál lestyán

Elkészítés

1Tegyük egy tálba a zöldbabot, és áztassuk be. Csöpögtessük le, majd a két végét késsel vágjuk le, az oldalakon előforduló szálkákat húzzuk le. Ezután váltott vízben, többször mossuk meg. Egy kisebb marék zöldbabot tegyünk vágódeszkára, és szeleteljük tetszés szerint.

2Tegyük egy lábosba a zöldbabot, adjuk hozzá az aprított zöldségeket, tegyük bele a vöröshagymát, paradicsomot, paprikát és összekötözött lestyánt.

3Öntsük fel nagyjából 2,5 liter vízzel, sózzuk, szórjuk meg borssal, és forraljuk fel. Forrás után, vegyük vissza a lángot és lefedve főzzük puhára.

4Közben készítsük el a paprikás rántást.

5Ha a bab már majdnem kész, öntsük a leveshez a rántást, tegyük bele az zúzott fokhagymát, az aprított petrezselymet és forraljuk pár perc erejéig.

6Egy tálkában csomómentesre keverjük a tejfölt, a leveshez adjuk, és még egyet forralunk rajta.

00:00

0 Értékelés

Az összes mező és az értékelés kitöltése kötelező hozzászólás közzétételéhez.