Zöldborsófőzelék

Lilalicsi      

október 16, 2017

  • Előkészítési idő: 10 perc
  • Főzési/sütési idő: 20 perc

Hozzávalók

1 kg zöldborsó

5 dkg vaj

2 evőkanál liszt

1-2 dl tej

1 csokor petrezselyem

só,

csipetnyi cukor

Elkészítés

1A borsót tegyük fel főni annyi vízben, amennyi ellepi. Ízesítsük sóval, pici cukorral és főzzük puhára.

2Mirelit vagy üveges borsót nem kell sokáig főzni, mert pillanatok alatt készül el.

3Közben készítsünk világos vajas rántást, amit hideg vízzel engedjünk fel, keverjük simára és adjuk a főzelékhez.

4Ezután adjuk hozzá az aprított petrezselymet, forraljuk fel, ha szükséges adjunk hozzá még sót vagy cukrot. Folyamatos keverés mellet öntsük hozzá a tejet is.

5Különféle sültekkel, tükörtojással vagy natúrszelettel kínáljuk.

00:00

0 Értékelés

Az összes mező és az értékelés kitöltése kötelező hozzászólás közzétételéhez.