Zsenge karalábéleves

Lilalicsi      

október 18, 2017

  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Főzési/sütési idő: 40 perc

Hozzávalók

2 karalábé

3 sárgarépa

1 kisebb fej vöröshagyma

1 paradicsom

1 paprika

1 gerezd fokhagyma

1 evőkanál vaj

1 dl tejföl

1 csokor lestyán

1 teáskanál fűszerpaprika

1 csapott evőkanál liszt

só, bors, ízlés szerint

Elkészítés

1A zöldségeket tisztítsuk és mossuk meg. A répát szeleteljük karikára, a karalábét vágjuk kisebb kockákra.

2A vajat tegyük egy lábasba, hevítjük fel és szórjuk rá a zöldségeket. Takarjuk le fedővel, és magas hőmérsékleten kezdjük el párolni.

3Amikor elkezd kicsit pirulni, szórjuk rá a lisztet, pár percig még pirítsuk, majd húzzuk le a tűzről, szórjuk rá a fűszerpaprikát, keverjük el és öntsük fel 1,5 liter vízzel.

4Tegyük bele a paprikát, paradicsomot, vöröshagymát, lestyánt, sózzuk és szórjuk meg borssal, alacsony lángon, nagyjából 20 percig főzzük.

5Amint a zöldségek megpuhultak, keverjük bele a tejfölt, a zúzott fokhagymát, adhatunk hozzá tésztát is, főzzük puhára.

6Tálalásnál, díszítsük finomra vágott petrezselyemmel.

00:00

0 Értékelés

Az összes mező és az értékelés kitöltése kötelező hozzászólás közzétételéhez.